fbpx
Menu
Personlig utveckling

Få mer energi och flow i livet

Så får du mer energi och flow i livet

Energi föder energi, så hur kan du skapa mer energi från första början? Är du som de flesta är mest, så studsar du antagligen inte ur sängen varje morgon och känner: LIVET HÄR KOMMER JAG!! Utan är kanske mer benägen att sätta på en extra kopp kaffe, för att den vägen försöka skrapa ihop lite mer energi. Fullt förståeligt – men förhoppningsvis något vi kan hjälpas åt att ändra på!

Ladda ner guiden: “Livsflow – 5 övningar för dig som vill ha mer flow i livet” direkt genom att klicka här.

Vad ger egentligen mer energi?

När funderade du senast på vad som ger dig mer energi? När gjorde du aktivt något för att skapa mer energi?

Min gissning är att det är ett tag sedan. Och ändå gissar jag att du tycker det är underligt att du hela tiden har så lite av den varan? Jag tror att vi behöver bli bättre, rent generellt på att bli på det klara över vad vi mår bra av. Och unna oss själva att göra det. Om så bara en kvart om dagen.

Det är oftast mycket enklare att fastna. Fastna i att man inte riktigt vet vad man egentligen vill. Fastna scrollandet på social media, i rädslan för vad andra ska tycka. Eller fastna i att allt känns helt överväldigande. Och för detta ändamål har jag satt ihop en guide med mina fem bästa övningar för att komma framåt! Du kan ladda ner “Livsflow – 5 övningar för dig som vill få mer flow i livet” direkt. Men läs gärna igenom hela artikeln för ytterligare tips längs vägen.

Mer tid = mer energi

Såhär enkelt är det (typ): om du har för dåligt med energi och alldeles för stressigt – då har du försökt klämma in för mycket i ditt liv. Och innan du eventuellt börjar gnissla tänder över att det minsann inte är självvalt, låt mig klargöra ett par saker. Jag vet att det här kan vara ett (mag)starkt påstående, beroende på hur din situation ser ut. Men jag tänker sticka ut hakan en liten bit ändå. För ingen, jag menar verkligen ingen, kommer tacka dig för att du bränner ut dig. Och det är ödet som väntar om man ständigt har för mycket (antingen tanketrassel eller faktiska uppgifter) att göra.

Dra i bromsen om du har för mycket. Visst går inte det applicera varje vecka. Men har det gått flera veckor sedan du hade “lagom” mycket att göra, skulle jag verkligen vilja peppa dig att försöka få till en förändring. Och förändringar är, tråkigt nog, oftast jobbigast i början. Då är nämligen energin som lägst och uppgifterna som störst. Men klarar du vara lite tålmodig och lyfta blicken lite högre, kommer du få mer energi. Och när du väl har mer energi, kommer resten av förändringarna att gå lättare och lättare!

Hitta ett område att börja med

Så, på vilket område i ditt liv behöver du städa upp först, för att få mer tid. Och i förlängningen mer energi? Är det i ditt huvud? Det vill säga lägger du en massa energi på att till exempel oroa dig, prata med dig själv med elaka rösten eller “gotta dig” i offerrollstankar? Eller handlar det om rent praktiska saker som svämmar över ditt liv?

Om du vill ha hjälp med att hitta olika sätt att faktiskt eliminera uppgifter/tanketrassel på ett konkret och varaktigt sätt, är mitt förslag att du spana in “Relax & Reboot retreat”. Stora delar av dag 1 fokuserar nämligen på just detta. Vill du istället jobba vidare med det här på egen hand är mitt förslag att du börjar med att försöka spalta upp på ett papper vad som faktiskt tar energi, och vad som ger mer energi. Och se hur du kan få in mer energi i ditt liv genom att öka på den energigivande kolumnen.

Omge dig med inspiration

Ett annat sätt skapa mer energi är att titta på vilka som finns i ditt liv. Få saker tar så mycket energi som att befinna sig i sammanhang man känner att man inte kan påverka eller personer som inte vill en gott. Faktum är att det kan vara riktigt skadligt för en. Att hög stress kan vara skadligt vet ju de flesta om vid det här lagt. Vad en del kanske inte vet är att oberäkneliga vänner också kan vara det. Jag hörde om detta första gången via Martina Johanssons bok Hormonstark.

Hon tar där upp att forskning visar på att nyckfulla vänner/personer i vår omgivning är fysiskt skadligt för oss. Det vill säga, om du inte vet om du kan lita på dina vänner, för att de ena gången finns där för dig och andra gånger gör något elakt, påverkar det starkt dina möjligheter att må bra. Att inte kunna lita på människor (som det absolut borde gå lita på) är dåligt både för självkänslan och din förmåga att överlag må bra i livet.

Det tycker jag om något är anledning nog att fundera ett varv extra på det här med vem du har runt dig. Men förutom att eventuellt gallra lite bland de som finns i ditt liv för att få mer energi, är ju ett annat sätt att fylla på med inspiration! För få saker tycker jag ger mer energi än att ha “rätt typer av personer” runt sig. Och det behöver då inte handla om runt sig i bokstavlig bemärkelse, utan kan vara människor på internet, i forum, böcker eller poddar.

Just detta med att omge sig med inspiration är något jag själv upplevt väldigt goda effekter av och är därför något jag skriver om i både “En liten bok om drömmar” och “En liten bok om tid”, om än på lite olika sätt. För den som vill få mer input på det här ämnet, finns det även ett helt “Happiness Conversations” avsnitt som handlar om detta, att titta på via Instagram.

Sitter du fast – gör detta för att komma framåt

Så hur gör man för att rent konkret för att få mer energi och flow i livet? Tänk – och börja sen i små steg. Det kan kanske låta banalt, men det är någon som visar sig om och om i mitt eget liv så är det att sakta men säkert ta små steg. Helst varje dag. Det lilla, kontinuerliga steget, övervinner alltid en stor insats, som inom kort leder till att man lägger ner alltihopa för att det var för jobbigt. Och har du inte tänkt till innan, spelar det ju ingen roll hur mycket du får gjort, för inget av det leder kanske åt rätt håll.

Ladda ner guiden “Livsflow” för att ta del av alla fem övningarna.

De är alla fem, korta och möjliga att genomföra mer eller mindre direkt. Flera av dem går kombinera med varandra, men mitt förslag är att du väljer ut den du lockas av mest och börjar med den.

Själv har jag använt övningarna för att:
– Börja meditera kontinuerligt
– Skriva två böcker
– Bli en “person som tränar”
– Bli en modigare person
– Startat det företag jag driver idag
– Fått hela hemmet städat

För att nämna några saker. Ser mycket fram emot att höra vad du hittar för användningsområden för övningarna!

Ladda ner guiden “Livsflow – 5 övningar för dig som vill ha mer flow i livet” genom att klicka här.

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

No Comments

    Leave a Reply