fbpx
hitta vänner. hitta nya vänner
Personlig utveckling

Hitta nya vänner – börja kompisdejta

Hur hittar man nya vänner som vuxen?

Att känna sig ensam är inte en rolig känsla. Det är också en känsla man lätt tror att man är ensam om att känna. För alla andra har ju så mycket vänner, de har alltid någon som ringer, som vill umgås och har tid över. Men sanningen är den att det faktiskt är ganska många som vill hitta nya vänner. Du är inte ett dugg ensam.

Att ha fina vänner är en viktig del av livet för de flesta. Problemet är att livet ändras för de flesta på ett eller annat sätt, vilket gör att vänner många gånger kommer och går. De kanske inte lämnar ditt liv helt, men är frånvarande under perioder, då någon av er flyttar till en annan stad, få barn, träffar en partner och så vidare.

Då är kompisdejting ett utmärkt sätt att hitta nya vänner och människor att fylla ditt liv med.

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad gällande mina nuvarande vänner. De står mig nära och jag älskar dem verkligen. Men de har inte alltid tid att träffa mig. De delar inte heller mitt intresse för att skriva eller driva företag.

Idag kan en hel vecka rassla förbi utan att jag tänkt tanken att vi inte ens hörts. Men för ett par år sedan hade jag väldigt mycket mer egentid då jag var singel och jobbade nästan 100 % hemifrån. Och då kunde ensamhetskänslorna bli enorma om ingen kunde ses på en vecka.

Men en morgon när nyhetsmorgon stod på gästades de av GoFriendly gänget! Grundarna av en app för kompisdejting i Sverige. Och jag tänkte – vilken bra grej!

Hitta nya vänner via app

Och det var det verkligen. GoFriendly fungerar typ exakt som Tinder, fast ändå inte. Appen finns bara för tjejer och det är inte bilden som är det viktiga, utan beskrivningen. Men man skrollar igenom profiler och letar efter någon som matchar en. Du kan till exempel välja om du vill träffa andra singlar, eller personer som är i relationer. Om personen ska ha barn eller inte och var man bor med mera.

Jag är mer eller mindre aktiv i olika perioder. Men har de senaste ett och ett halvt året träffat ett gäng härliga tjejer. Ibland har vi träffats några gånger andra har blivit långvariga relationer. Oftast har det varit en och en, men har även träffats i större grupper.

Det är lite läskigt första gången (men väldigt mycket mindre än att gå på en Tinderdejt!). Ta en kaffe eller drick en öl. Prova! Jag måste också säga att det är bra att utsätta sig för själva grejen att träffa helt nya människor. De nya människor som jag har i mitt liv, kommer från många andra saker än just Gofriendly. Men genom att börja där, känns det sen mycket lättare att fråga vem som helst.

Du kan hitta nya vänner överallt – bara du ställer frågan

Till exempel ska jag i veckan träffa en tjej som jag hittat via Instagram! Har ingen aning om vem hon är, mer än att jag insett att vi har många beröringspunkter i yrke och intressen. Vi har skickat något DM då och då, men så förra veckan kände jag, varför inte ses? Så då slängde jag iväg frågan om en fika. Superenkelt! Och till min glädje tackade hon ja.

Detta hade jag dock inte gjort för ett par år sedan. Då hade jag varit för rädd för att få ett nej, eller att hon skulle tycka att jag var en galning. Men det är genom att utsätta sig för nya saker som man växer. Och en enda händelse kan verkligen förändra livet. Jag tror till exempel att mitt liv gjorde det genom att jag vågade åka på en workation på Lindö för ett par månader sedan, där jag inte kände någon (Vill du läsa med om vad en workation är hittar du det här.) Våga träffa nya människor, det kommer berika ditt liv!

ALLA är värda fina vänner, har du det inte nu, skaffa dem! Och vill du hitta nya vänner för ett särskilt intresse eller för att du flyttat till en ny stad är GoFriendly-appen superbra tycker jag!

One Spoon (new) Friends
/Malin

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *