fbpx
Menu
Skapa ditt drömliv

Hitta nya vänner – börja kompisdejta

Kvinna dricker kaffe_vadgasmod_börja kompisdejta

Så hittar du nya vänner som vuxen:

Att känna sig ensam är inte en rolig känsla. Det är också en känsla man lätt tror att man är ensam om att känna. För “alla andra” har ju så mycket vänner, de har alltid någon som ringer, som vill umgås och har tid över. Men sanningen är den att det faktiskt är ganska många som vill hitta nya vänner. Du är inte ett dugg ensam.

Att ha fina vänner är en viktig del av livet för de flesta. Problemet är att livet ändras för nästan alla på ett eller annat sätt, vilket gör att vänner många gånger kommer och går. De kanske inte lämnar ditt liv helt, men är frånvarande under perioder, då någon av er flyttar till en annan stad, få barn, träffar en partner och så vidare.

Då är kompisdejting ett utmärkt sätt att hitta nya vänner eller bara ett sätt att fylla vardagen med roliga saker att göra.

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad gällande mina nuvarande vänner. De står mig nära och jag älskar dem verkligen. Men de har inte alltid tid att träffa mig. Nästan ingen delar heller mitt intresse för att skriva eller driva företag. Därför tycker jag det fortfarande är roligt att kontinuerligt träffa nya människor.

Olik vardag, olika mycket tid

Det finns en hel del forskning idag på att många känner sig mer och mer ensamma. Vilket till viss del härleds till teknik och då bland annat för att vi får känslan att alla andra har saker att göra hela tiden utifrån det vi ser i social media. Vilket såklart blir missvisande, eftersom de allra flesta inte visar upp de vanliga dagarna. Mycket tror jag också kan handla om i vilket sammanhang man själv befinner sig i. Idag kan en hel vecka rassla förbi utan att jag hörs nästan allt med mina vänner. Men för ett par år sedan såg min vardag väldigt annorlunda ut, jag var singel och jobbade nästan 100 % med eget utan kollegor. Och då kunde ensamhetskänslorna bli enorma om ingen kunde ses på en vecka.

En sån morgon stod nyhetsmorgon på och gästades då av GoFriendly gänget! Grundarna av en app för kompisdejting i Sverige. Och jag tänkte – vilken bra grej!

Hitta nya vänner via app

GoFriendly fungerar typ exakt som Tinder, fast ändå inte. Appen finns bara för tjejer och det är inte bilden som är det viktiga, utan beskrivningen. Men man skrollar igenom profiler och letar efter någon som matchar en. Du kan till exempel välja om du vill träffa andra singlar, eller personer som är i relationer. Om personen ska ha barn eller inte och var man bor med mera.

Jag är mer eller mindre aktiv i olika perioder. Men har de senaste åren träffat ett gäng härliga tjejer via appen. Ibland har vi träffats några gånger andra har blivit långvariga relationer. Oftast har det varit en och en, men har även träffats i större grupper.

Det är lite läskigt första gången (men väldigt mycket mindre än att gå på en Tinderdejt!). Så prova tycker jag! Boka in en kaffe eller drick en öl och se vad som händer. Det är ett jättebra sätt utsätta sig för grejen att träffa helt nya människor, vilket ju till en början kan vara ganska läskigt.

Du kan hitta nya vänner överallt – bara du ställer frågan

GoFriendly eller liknande appar är ett jättebra ställe att börja, eftersom formatet är satt. Alla som är där vill träffa nya människor. Men det går träffa nya kompisar på alla möjliga ställen. Till exempel har jag träffat flera vänner via Instagram! Från början har jag inte haft en aning om vem personen är, mer än att jag insett att vi har beröringspunkter och liknande intressen, utifrån det vi båda publicerar. Det har börjat med att det skickats något DM då och då, och efter ett tag har jag känt, varför inte ses? Så då har jag slängt iväg en fråga om en fika. Superenkelt! Och till min glädje har personerna tackat ja. Vilket faktiskt lett till både bra vänskaper, roliga retreats och allmän kreativ gemenskap.

Det är svårast i början

Nu har jag alltså gjort det här vid ett flertal tillfällen, och drar mig därför inte för det. Även om det alltid är lite nervöst precis innan man ska ses. Som en helt vanlig dejt också, fast mindre jobbigheter står på spel, på något vis. Det är lite nervöst, men betydligt mer avslappnat att “dejta kompisar”. Men jag hade inte sett det som självklart att ställa frågan om en fika, för ett par år sedan. Då hade jag varit för rädd för att få ett nej, eller att personen skulle tycka att jag var en galning. Men det är genom att utsätta sig för nya saker som man växer. Och en enda händelse kan verkligen förändra livet. Vilket jag varit med om flera gånger. Våga träffa nya människor, det kommer berika ditt liv!

ALLA är värda fina vänner, har du det inte nu, skaffa dem! Och vill du hitta nya vänner för ett särskilt intresse eller för att du flyttat till en ny stad är GoFriendly-appen superbra tycker jag!

___
Tips på vidare läsning:
Gå din egen väg och bli lyckligare
Kul-hjulet: en övning för en gladare vardag
En liten bok om drömmar – sju steg till ditt drömliv
Det svåra är att våga ta det första steget

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

2 Comments

 • Göran Thorsell
  september 15, 2019 at 3:44 e m

  Hej jag är en man på 59 år som söker vänner

  Reply
 • Mia
  juli 23, 2020 at 8:51 f m

  GoFriendly är suverän! Här är dock en lista med 18 appar och sajter som kan hjälpa en att hitta nya vänner: https://dejtguiden.se/hitta-nya-vanner/

  Reply

Leave a Reply