fbpx
Menu
Så får du tiden att räcka

7 tips till mer tid i vardagen

Sju steg till mer tid_WorkBook_omslag

Mer tid i vardagen är något de flesta vill ha. Jag har själv varit intresserad av tid och hur man använder tiden i sin vardag, så länge jag kan minnas. De senaste tio åren har jag läst mängder av böcker på temat. Och aktivt omsatt idéerna i vardagen för att se vad som fungerar och inte. Resultatet av det är att jag nu har en vardag där jag nästa alltid har tillräckligt med tid. Något som är fullt möjligt för dig också, eftersom det inte handlar om några svåra saker.

Mindre pusslande – mer tid i vardagen

Vad har jag då lärt mig av drygt tio års efterforskningar? I huvudsak två saker: att mycket hänger på inställning och att vara medveten. Inställning handlar för mig om huruvida man är öppen för att tänka nytt och därigenom få nya resultat. Men också om att mycket sitter i våra egna huvuden.

Vad det gäller medvetenhet handlar det i sin tur också om två saker. Dels att öka medvetenheten om att du faktiskt har en begränsad tid på jorden. Allt kan inte vänta till sen. Den bästa tiden är faktiskt nu. Men också om att mer tid i vardagen handlar om att ta medvetna beslut. Känns hela livet som ett pussel är det för att du försöker få in för mycket. Inte att det är fel på själva tiden.

Det kan tyckas både provocerande och frustrerande. Men det är samtidigt hoppfullt eftersom det betyder att problemet är möjligt att lösa!

Variation – en nyckel till mer tid

Ett väldigt enkelt sätt att förändra upplevelsen av tid i vardagen är att frångå rutinen oftare! Känner du igen dig i känslan att tiden och åren bara går? Att det plötsligt är måndag (var tog helgen vägen?). Att det plötsligt är vinter (var försvann hösten?) Eller att det plötsligt är nyår igen (vad hände med det här året?!)

En anledning till att du upplever detta är för att du inte kan komma ihåg vad du gjort. Och anledningen till det, är ofta för att inget sticker ut. Du kommer ihåg det ovanliga i vardagen, inte det vanliga. Därför är ett väldigt enkelt knep för att uppleva dig haha mer tid – att göra mer minnesvärda saker. Och det behöver inte handla om några stora projekt!

Att skapa upplevelsen av mer tid i vardagen kan handlar om att baka tårta en tisdag. Låta barnen städa pippi-style (knyt för enkelhetens skull bara fast en disktrasa under varje fot). Kallbada innan jobbet. Låta familjen göra blindtest på Coca-cola/Pepsi (eller varför inte Loka/Ramlösa för att göra det hela extra fånigt/roligt). Köpa två praliner och äta dem med andakt. Träna på ett nytt gym. Leta upp inspiration på Pinterest och skära grönsakerna till något djur. Lära dig tre nya ord på ett nytt språk med goolge translate. Eller vad tusan du nu tycker är spännande.

Gör vad som helst. Stort eller supersmått som göra att du nästa vecka, när någon frågar vad du gjorde i förra veckan, enkelt kan svara. För att det du hittade på var minnesvärt.

Utan förändring – inget nytt

Att skapa mer tid i vardagen handlar generellt inte om några svåra saker. Jag har därför samlat mina bästa tips i “En liten bok om tid – sju steg till ett liv fullt med tid”. Den ger dig helt garanterat mer tid, om du läser den och gör övningarna.

Den där sista delen är något som ibland hamnar lite längre ner på att-göra-listan. Och då händer tyvärr inte så mycket. Att läsa inspirerande böcker kan för all del skapa förändring i sig. Men det är genom att göra nytt, som vi får uppleva nytt!

“En liten bok om tid” har nu därför fått en tillhörande övningsbok. Den plockar ut och paketerar alla övningar i boken på ett effektfullt och användbart sätt. Du laddar ner den, skriver ut den och fyller helt enkelt i dina svar direkt i häftet. Enklare och effektivare än så kan det inte bli!

Läs mer om och ladda ner “The Workbook: En liten bok om tid”

__
Tips på vidare läsning:
Tre steg till en fungerande vardag
4 timmars arbetsvecka
Testa en ny rutin

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

No Comments

    Leave a Reply