fbpx

Om bloggen

Hur lycklig vågar du vara?

Det kan tyckas vara en dum fråga. Men jag tror inte svaret är så enkelt som det låter. Att känna jättemycket, är för det mesta skitläsktigt. Och många är vi som lever med tanken att “ju lyckligare, desto ondare gör det när lyckan tar slut”. För ingen fortsätter ju att vara lycklig för alltid.

Eller?

Varför. Varför. Varför. Är vi så rädda för att någon som på beställning ska komma och ta lyckan ifrån oss om vi vågar drömma, satsa och hoppa?

Rädslan för att misslyckas, hur kommer det sig att den är så stark? Så starkt att det känns som en bättre idé att inte ens försöka, istället för att faktiskt ge allt med chansen att lyckas. Det värsta som kan hända är ju att man inte lyckas, det vill säga samma sak som med säkerhet inträffar om man inte försöker. Så varför tar vi inte alltid chansen?

Min förhoppning är att genom den här bloggen kunna inspirera till mod. Mod som gör att drömmar föds, växer och ger mening åt livet. Och jag hoppas kunna göra det genom att på ett ärligt sätt dela med mig av mina med och motgångar. Men också andra människors rädslor och mod. Vad de varit rädda för men gjort ändå.

För jag tror starkt på att vi behöver få en mer nyanserad bild över vad lycka är. Och vad det inte är. Lycka kan vara ett livsmål, men det går inte vara lycklig i varje sekunda av livet.

Jag tror ett bra liv innehåller en stor sked lycka. Men också en sked motgång. En sked sorg. En sked krossade hjärtan. En sked mod. En sked ensamhet. En sked vänskap. En sked tur. En sked kärlek.

One Spoon Happines är tänkt att vara något man blir glad av, inspiration för dig som vill förändra ditt liv, och sällskap längs vägen för dig som vill ha det.

Vem är jag som skriver?

Jag som driver One Spoon Happiness heter Malin Tegnhammar och är i skrivande stund bosatt i utkanten av Stockholm tillsammans med min Jocke och vår whippet Ingo. Jag är född 1989 i skogen i Småland (själva födseln skedde på BB – ingen anledning till oro) och har nog alltid varit lite egensinnig. Ord, så väl skrivna som pratade har alltid varit något av de bästa jag vet, liksom att filosofera om livet och varför vi människor är som vi är. Och att vara i naturen. Skogen får mig att må bra.

Tills nyligen uttalade jag aldrig min verkliga dröm högt. Den om att det enda jag egentligen vill bli är författare. Men nu har jag bestämt mig för att både våga säga det högt och satsa på att genomföra det. Det är svinläskigt! Men också det bästa jag gjort. När jag väl tog steget och började skriva på allvar, har ett lugn infunnit sig (utom stunderna jag vill krypa ur mitt eget skinn av skräck för att misslyckas). Jag känner att jag är på rätt väg. Och det är en känsla jag hoppas att även du som läser ska få känna, gällande dina drömmar.

All kärlek
Malin