fbpx
Menu

En tredjedel av Sveriges befolkning uppger att de har sömnproblem. Där var tionde person har så allvarliga problem att de anses ha diagnosen insomnia. Att sova för lite under kortare perioder är inte farligt. Men helt utan sömn dör vi (faktiskt!) och att under längre perioder sova dåligt påverkar allt från hälsa, produktivitet, humör och stresstålighet.

Sömnprotokollet innehåller en helt unik kombination av övningar, designade för att få människor att somna snabbt och sova bättre när de väl somnat. Föreläsning inleds med grundläggande kunskap om sömn och sömnhygien. Deltagarna får sen lär sig fem övningar genom att prova dem. De kommer direkt efter föreläsningen veta vilka av övningarna som passar dem bäst och kan sedan själva kombinera ihop dem för att somna lättare redan samma kväll.

Så här säger en av dem som tagit del av innehållet:
Jag har lidit av insomnia i nästan hela mitt liv och har varit på Akademiska sjukhuset på sömnutredning, gått i olika former av KBT-behandlingar m.m. Jag har levt med hopplösheten, maktlösheten och frustrationen över sömnlösheten i evigheter. Tack vare dig känner jag nu kan ta hand om det där stressystemet som sätter igång i kroppen och göra något för att lugna mig själv. Genom andningen, genom att slappna av med tungan, genom att trycka på sömnknappen, göra den mentala tappingen och redan de här första två nätterna har jag sovit gott! Tack!!” – Linda

Föreläsningen är ca 60 minuter lång.

Vill du boka in denna föreläsning till er organisation? Skicka ett mejl till hej@onespoonhappiness.se

Boka någon av mina andra föreläsningar:
Mindre stress, oro och ångest
Skapa nya vanor – och behåll dem!