fbpx
Menu
Personlig utveckling

Lev kreativt (The Artists Way)

Lev kreativt, skapa en helig cirkel

Boken “Lev Kreativt” eller den lite mer kända engelska titeln “The Artists Way” är för dig som vill få ut mer av livet. Som vill släppa på hämningarna och lyssna till den inre rösten. Det är i alla fall min korta beskrivning av boken, som på många sätt förändrat mig i grunden.

Du som vill vara en del av höstens Heliga Cirkel kan klicka här för att direkt komma till all information om upplägget och hur du anmäler dig.

Befinner du dig också på en plats där du känner att du skulle vilja få till en förändring? Att du söker något, men inte vet riktigt vad? Har kanske hela coronasituationen fått dig att ifrågasätta hur ditt liv vanligtvis ser ut? I så fall tycker jag du ska fundera på om en helig cirkel kan vara något för dig. Vilket är Julia Camerons namn för att genomföra Lev Kreativt gemensamt, i en form av studiecirkel. För att förstå fördelen med en Helig Cirkel, vill jag först förklara lite mer om själva grundprogrammet.

“Lev kreativt” är ett snällt med kraftfullt sätt att väcka liv i sin kreativitet. Boken har sålt i över 4 miljoner exemplar och innehåller ett ramverk som fungerar för såväl konstnärer, advokater, musiker, hemmafruar och ekonomer. Boken är utformat som ett tolv veckor långt program med en rad uppgifter att genomföra varje vecka. Lev kreativt är en inre resa som i viss bemärkelse alltid sker med dig själv, inom dig själv.

Personlig utveckling tenderar dock att bli roligare och kraftfullare av att genomföras tillsammans med andra kloka personer. Cameron uppmuntrar därför läsaren att göra den här resan tillsammans med andra, genom att skapa en helig cirkel som ses varje vecka för att dela upp- och nedgångar i ett tryggt sammanhang.

Mental elektrisitet

Det är rubriken på första kapitlet i boken. Något som slog an direkt i mig, även fast jag till en början inte visste vad det handlade om. Lite så tänkte jag också om hela det här projektet, när jag själv genomförde Lev Kreativ. Att det var något jag kände mig starkt dragen till, men som jag faktiskt inte var helt på det klara med vad det handlade om innan jag började. Känner du likadant tycker jag verkligen du ska fundera på att genomföra det!

På baksidan av boken står det “Lev kreativt är en guldgruva för alla som vill få ut maximalt av både livet och skapandet.” Att en av mina favoritförfattare citeras på framsidan gör inte saken sämre. “Utan Lev Kreativt hade det inte blivit någon Eat, pray, love”. Elizabeth Gilbert är en på många sätt briljant person och hennes Hollywoodsuccé bygger på en bok som är så mycket mer än filmen får fram. Vill du läsa mer om”Eat, pray, love” har jag skrivit om det här tidigare.

Hur går det till?

Att ha likasinnade människor runt sig gör resan annorlunda. Framförallt är det fint att få dela kraftfulla ögonblick med andra som går igenom samma sak. Eftersom programmet verkligen leder till förändring, hjälper det också mycket att ha support längs vägen, för att inte lockas att ge upp innan genombrottet kommer. Jag kommer därför starta en Helig Cirkel i höst.

Du som vill vara en del av höstens Heliga Cirkel kan klicka här för att komma till all information om upplägget och hur du anmäler dig (pdf).

Under hela programmet kommer det vara två övningar som genomförs konstant. Morgonsidorna (vilket du kan läsa mer om här) och konstnärsträffen. Morgonsidorna handlar om att du varje morgon startar din dag genom att för hand skriva tre sidor text, om allt och ingenting. Få saker är enligt Cameron så kraftfullt som detta. Konstnärsträffen handlar om att du ska avsätta ungefär två timmar varje vecka, till att umgås med dig själv och göra något lekfullt.

Utöver detta innehåller programmet en rad olika uppgifte att göra varje vecka. Rekommendationen är att välja ut några av uppgifterna för varje vecka och genomföra dem. Den som verkligen vill göra allt får räkna med att avsätta ungefär en timma, om dagen, för att hinna jobba igenom uppgifterna.

Resan är egen och tillsammans

Tanke är alltså att du som vill göra en inre resa i höst, nu får möjligheten att göra den tillsammans med andra. Min ambition är att erbjuda dig möjligheten att genomföra programmet i gemenskap. Att du under hösten och vintern ska få helig tid med andra likasinnade. Jag kommer erbjuda en plattform för att göra programmet och leda cirkeln två timmar i veckan. Det kommer bli en helig plats att dela din resa på, där vi stödjer varandra med nyfikenhet och kärlek. En trygg plats för dig som vill blomma ut och ägna tid åt sökande. Och glädje. Programmet är tufft (men inte svårt) men roligt. Genom att haka på det är programmet kommer du (antagligen) ha mer roligt, än du haft på länge.

Den Heliga Cirkeln kommer vara en plats där vi i grupp delar vår resa. Jag är inläst på programmet och kommer också dela hur min resa såg ut. När jag hade mina toppar och dalar. Du som är med kommer också få dela med dig av din resa – i den mån du själv vill. En Helig Cirkel innebär att öppna upp för andra, i en miljö där tillit och värme råder, men du bestämmer alltid själv i vilken grad du delar.

Praktiska detaljer

Är du intresserad av att genomföra Lev Kreativ tillsammans med andra och därmed ingå i den Heliga Cirkel jag kommer skapa?

 • Cirkeln kommer starta första veckan i oktober.
 • Cirkeln kommer att ha möte måndagar 18.00-20.00
 • Vi kommer ses i inloggad miljö vid 14 tillfällen. (Uppstart, alla programveckor, avslut)
 • Uppehåll ca 3 veckor över jul, avslut blir därmed 24 januari
 • Vilket innebär ungefär 30 timmar kurstid som hålls av mig.
 • Du kommer få boken Lev Kreativt och anteckningsbok för Morgonsidorna hemskickat med posten.
 • Möjlighet att lära känna andra likasinnade personer. (Kanske väljer ni i cirkeln att fortsätta finnas i varandras liv efter att programmet är avslutat?)
 • En frizon att vara precis den du vill vara.

Detta är alltså upplägget i grova drag. All information hittar du här. Du som är säker på att du vill boka kan gå direkt till sista sidan, där du hittar all information om betalning.

Early Bird priset på den här cirkeln är 3.500 kronor (ord. pris 5.500 kr)
Du kan betala med Swish eller faktura.

Boka:

Känner du dragning till detta, lyssna till den rösten. Jag kommer tacka mig själv under resten av livet, för att jag följde den känslan en gång.

Du bokar din plats genom att betala in kursavgiften. All information om hur du betalar och hur upplägget fungerar hittar du här. Har du några frågor är det bara att skriva ett DM till mig på instagram eller skicka ett mejl till hej@onespoonhappiness.se

Jag hoppas vi ses i höst!

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

6 Comments

 • Johanna Eneland
  april 22, 2020 at 7:24 e m

  I’m on. GAME ON! 😀 Har redan läst första kapitlet men har ingenting emot att vänta in, då blir starten precis när min arbetslöshet kickar igång och hur perfekt är inte det?! Haha… 😀 Kommer nog följa här mest, har en tendens att missa allt som sker på Instagram för jag är en periodare där. ^_^

  Reply
  • onespoonhappiness
   april 22, 2020 at 7:38 e m

   Huuuurra! Kul att du är med! Och alltså jag tänker ändå att det är perfekt! Rutiner och att fokusera på något kul! Sen va det ju verkligen tråkigt att höra att du blivit av med jobbet 🙁 Finns det chans att det återuppstår igen?

   Reply
 • […] gången vill jag köra hela programmet. One spoon happiness, som jag följer på Instagram, skrev ett blogginlägg om att hon tänker påbörja programmet. Det inspirerade mig att också hoppa […]

  Reply
 • Tina
  maj 26, 2020 at 7:29 f m

  Hejsan, jag hakar gärna på. Visste dock inte att denna bok fanns, men så roligt när jag läste den på din blogg här:)
  Så jag hakar på och börjar läsa den idag, trots att det är tisdag.
  Det skall bli väldigt intressant.

  Tack för tipset!

  Reply
  • onespoonhappiness
   maj 26, 2020 at 8:12 f m

   Hej!
   Va kul att du vill haka på! Är inne på vecka fyra nu och kan verkligen gå i god för att den är riktigt bra! Det tar sin tid att genomföra alla uppgifter, men OJ vad det händer saker! Hör gärna av dig med hur det går, så spännande att följa andras tankar om programmet!

   Reply
 • […] har jag hakat på One Spoon Happiness att läsa boken Lev Kreativt med Julia Cameron. Ett tolvstegs program i boken om att skriva på […]

  Reply

Leave a Reply