fbpx
Menu

Helig Cirkel

“För mig finns det ett före och ett efter Heliga cirkeln, så stor betydelse har den haft för mig.
– Maria Gunnarsson

Den Heliga Cirkeln har varit en väldigt uppskattad kurs som jag nu kört för sista gången.

Upplägg:

 • 13 digitala träffar: uppstartsmöte + alla kursveckor.
 • Liveklasser, via plattform med inloggning, alla deltar med video och ljud.
 • Mötet är 1h (sista träffen varar 1,5 h).
 • Facebookgrupp där man, om man vill, kan kommentera/dela texter och bilder mellan träffarna.
 • Du får läsinstruktioner varje vecka. Du väljer därefter själv hur många av veckans uppgifter du vill och hinner genomföra.
 • Varje vecka får du även ett mejl med huvudfokus för veckans möte.
 • Morgonsidorna och konstnästräffen är två delar som genomförs under hela programmet. Morgonsidorna innebär att du pratar med dig själv i skrift varje morgon och konstnärsträffen att du en gång i veckan gör något kravlöst kul för din egen skull.

Alla tillfällen kommer ske live (utan inspelning). Detta för att alla ska känna sig trygga med att dela sina tankar i cirkeln och vara säkra på att det som sägs där, stannar där. Precis som när du anmäler dig till en kvällskurs som är på plats någonstans, kan det innebära att du vid något tillfälle kanske inte kan vara med, det är helt okej. Du kommer också alltid kunna dela dina tankar och idéer i facebookgruppen, även om du inte kan närvara på ett visst möte.

Vill du läsa mer om programmet som helhet, min upplevelse av det och bakgrunden till att jag startat upp den här cirkeln kan du läsa mer här.

“Den heliga cirkeln var för mig ett fantastiskt sammanhang att landa i. Under Malins ödmjuka och kunniga ledning guidades vi genom 12 veckor av läsning, kreativitet och övningar. Djupa och fina samtal blandades med skratt och igenkänning. Min kreativa sida har fått en booster och ett lugn har lagt sig i min själ. Jag unnar mig nu egen kreativ tid, har fått den inre kritikern att tystna något och på det stora hela känns det som att jag hittat hem i mig själv och mitt skapande. Upplägget med zoom, egna uppgifter och en tydlig struktur på kursen och mötena storgillade jag.” – Johanna Eisfeldt

Fler referenser från tidigare deltagare hittar du här

Schema:

Vi har zoommöte varje måndag 18.00-19.00

v. 1 Uppstart: Vi bekanta oss med varandra samt diskutera bokens inledning och programmets grundpelare.
v. 2 Återerövra din trygghet: Vi går igenom begrepp som skuggkonstnär och att skydda det inre konstnärsbarnet.
v. 3 Återerövra din identitet: Dårskapare, skadliga lekkamrater och att bli vettig
v. 4 Återerövra din makt: Synkronicitet, skam och att hantera kritik
v. 5 Återerövra din integritet: Sann förändring och gömda drömmar
v. 6 Återerövra dina möjligheter: Dygd, gränder och förbjuden glädje
v. 7 Återerövra ditt överflöd: Lyx och pengakunskap
v. 8 Återerövra ditt samband: Perfektionism, avundsjuka och arkeologi
v. 9 Återerövra din styrka: Ålder och tid, vinst förklädd till förlust
v. 10 Återerövra din empati: Rädsla och kreativa u-svängar
v. 11 Återerövra din självbevarelsedrift: Torka, berömmelse och arbetsnarkomani
v. 12 Återerövra din autonomi: Acceptans, framgång och motion
v. 13 Återerövra din tro + avslutning: Tro, mysteriet och rörelsehastighet + Vi går igenom våra viktigaste upptäckter från programmet och diskuterar hur det fortsatt egna arbetet ska ske.

“Vårens Heliga Cirkel har gett mig så mycket mer än jag var beredd på. Jag trodde att det var en bok med lite olika kreativa övningar som skulle diskuteras. Men det jag fick var utrymme för att skriva ner mina tankar, tid att fundera igenom vad som är viktigt och en grupp kvinnor fulla av värme och klokskap. Att få börja veckan med lunchcirkel och att kontinuerligt skriva morgonsidor har skiftat något i själen.” – Sofia Kalén 

Förhållningsregler för denna Heliga Cirkel:

Det hela är i grunden väldigt enkelt. För den här cirkeln gäller egentligen bara följande: du som vill vara en del av den här cirkeln kliver in i den med hjärtat öppet. Den här cirkeln kommer vara en speciell plats. En snäll och tillåtande plats. Tillit uppstår när vi vågar vara modiga och sårbara. Något vi gemensamt kommer skapa genom öppenhet och kärlek.

Resten är mest formalia, men följande gäller och är något du behöver hålla med om, om du vill vara med i cirkeln.

 • Tiden för den Heliga Cirkeln är helig. Alla deltagare kommer i tid och stannar tiden ut. Detta för att alla ska få känna sig värdefulla och prioriterade. Om förhinder uppstår meddelas detta i förväg, att livet kommer emellan är inga konstigheter, det viktiga är då bara att meddela detta, istället för att dyka upp sent eller inte alls.
 • Alla deltar i Cirkeln med video. För att skapa god stämning och tillit behöver vi kunna se varandra. Detta innebär också att du behöver vara på ett ställe där du kan vara ostörd och där det inte finns höga bakgrundsljud.
 • Allt som sägs i Cirkeln stannar i cirkeln.
 • Alla delar endast så mycket och djupt som de själva önskar. Allt är frivilligt i cirkeln.
 • I den här heliga cirkeln råder en stärkande och stödjande stämning. Uppgifterna som genomförs kräver många gånger att man möter sin egen sårbarhet. Det kommer vi alla värna om.
 • Kritik framförs endast i den mån en deltagare själv ber om råd där både positiva och negativa åsikter önskas.
 • Vi utgår också från och tolkar allt som sägs i cirkeln, utifrån att det sägs av välmening och med kärlek bakom orden.
 • Vilket också betyder att vi alltid själva tänker till innan vi vill säga något, så att det säkert sägs med kärlek och välmening. Upptäcker vi att vi har annan anledning väljer vi att avstå från att säga något.
 • Alla är viktiga och att lära av varandra är viktigt. Jag som ledare av cirkeln kommer därför se till att alla får utrymme att dela, även den som inte automatiskt tar plats i en grupp. Det betyder till exempel att vissa saker kommer klockas, och när ens tid är ute kommer man behöva avrunda, även om man inte hann klart. Det betyder också att all tid inte kommer delas exakt lika mellan alla. Ibland kommer en persons fundering ta upp längre tid i cirkeln. Detta är ofta väldigt givande, då andra tänker på ett sätt som du själv aldrig skulle gjort. Gruppens samlade kunskap blir helt enkelt större än varje individs.
 • SLUTLIGEN: Inga duktighetsfasoner råder i cirkeln. Alla dyker upp som de är, oavsett om man hunnit göra veckans övningar eller inte. Det viktiga är arbetet på sikt, inte hur det ser ut i varje given stund.

Om jag uppfattar att någon inte förhåller sig till reglerna kommer jag att ta upp detta med personen i fråga, så att missförståndet kan redas ut. Skulle det ändå ske igen, eller vara av allvarligare natur, kommer personen inte längre få vara del av cirkeln. Detta då tillit är en av cirkelns viktigaste grunder.

“Jag har verkligen uppskattat formatet, att en gång i veckan få  “komma hem” till dig och sitta ner med andra kloka personer och bara få ventilera synen på livet, ens egenskaper och dårskaper, och ta den lilla stunden för att hämta hem hjärnan till sig själv. Jag har svårt att göra det på egen hand. Boken har varit så himla rolig att läsa, och även om jag inte har varit så flitig med övningarna så vet jag tack vare boken att jag har dem kvar.”

Pris

Det som ingår är en 13 veckor lång kurs, live tillsammans med mig och de övriga i gruppen. Du får kurslitteraturen hemskickad tillsammans med en finare anteckningsbok att påbörja dina morgonsidor i. Du får tillgång till ett nätverk av andra människor som vill åt samma håll i livet som du och får umgås i en kärleksfull och stödjande miljö varje måndag under drygt tre månader. Du får även tillgång till en Facebookgrupp där du kan dela insikter/interagera med de andra deltagarna i cirkeln mellan veckomötena.

Jag kommer förse alla med läsinstruktioner för veckan och hålla i Cirkelns möten. Jag kommer se till att tiden fördelas rättvist mellan er som deltar och dela med mig av mina insikter utifrån programmet, så väl som i respons på det ni delar i gruppen. I övrigt kommer det vara du, cirkelns deltagare, som är med och formar måndagsmötena. Vi kommer under de här mötena diskutera veckan som gått, dela insikter, ställen vi kört fast på och jämföra vilka uppgifter vi valt att genomföra. Tankarna från de olika kapitlen kommer vridas och vändas på. Cirkeln kommer finnas där för dig som en snäll hand att hålla i, och som en välmenande påminnelse om att fortsätta göra jobbet.

Förmodligen kommer du inte göra lika mycket jobb varje vecka. Det är helt okej. Det kommer inte råda ”duktighets-fasoner” i cirkeln, men vi kommer finnas där för den som gjort upptäckter eller den som behöver uppmuntran för att komma igång igen nästa vecka.

Kort och gott kommer cirkeln finnas där för din inre resa. Den du måste göra helt själv, men som så lätt läggs åt sidan, eller inte tas på allvar, om inte någon runtomkring tittar dig i ögonen och peppar dig att fortsätta.

Jag ger mina cirklar all kärlek jag möjligen kan och ni som väljer att delta kommer få en speciell upplevelse.

Pris: 6.500 kr/person
(ink. moms)

Anmälan

Tycker du att förhållningsreglerna känns bra och känner dig peppad på att delta är det bara att boka din plats!

Det gör du genom att skicka ett mejl till hej@onespoonhappiness.se med ditt fullständiga namn och adress. När jag bekräftat att du är har en plats, skickar jag en faktura med din kursavgift. Notera att du säkert har en plats i cirkeln först när du betalat in din avgift*.

Först till kvarn gäller, så har du inte betalat inom tio dagar kan din plats gå till någon annan.

*Boknings- och betalningsregler:
Genom att betala kursavgiften godkänner du boknings- och betalningsreglerna.

Du har en plats i cirkeln först när du betalat in kursavgiften, efter det är anmälan bindande. Som alltid vid distansköp har du två veckor ångerrätt. Undantag för detta gäller om kursmaterialet hunnit skickas ut (sker ca 2 veckor före kursstart). Vid sjukdom kan kursplatsen överlåtas till annan deltagare, det är något du själv ansvarar för.

Genom att betala avgiften för den Heliga Cirkeln godkänner du förhållningsreglerna. Som kursledare har jag rätt att utesluta deltagare från cirkeln, om jag anser att personen bryter mot reglerna. Vid sådan händelse betalas inte kursavgiften tillbaka.

Omdömen från tidigare deltagare