fbpx
Menu

Långt ifrån alla ungdomar som mår dåligt vågar kontakta elevhälsan för att prata med en vuxen. Av den anledningen har jag specialanpassat innehållet i två av mina föreläsningar för att passa högstadie- och gymnasieelever, och erbjuder dessa till specialpris. Helt enkelt för att verktygen och kunskapen är för viktig för att inte nå ut till den målgrupp som kanske behöver dem mest.

Båda föreläsningarnas innehåll utgår från sen senaste forskningen om hjärnan och nervsystemet.

Mindre stress, oro och ångest

Stress, oro och ångest påverkar såklart möjligheterna att genomföra sin skolgång på ett bra sätt, men påverkar ju ofta hela livet hos den som är drabbad.

I den här föreläsningen får eleverna på ett lättsamt och tillgängligt sätt mer kunskap om hjärnan och nervsystemet, vilket är grundläggande för att de sedan själva lättare ska kunna reglera sina stressnivåer. Därefter får de också prova på ett gäng enkla men väldigt kraftfulla övningar, som de direkt efter föreläsningen kan börja använda både hemma och i skolan, för att må bättre.

Upplägget och övningarna utgår ifrån att vara dopaminstimulerande så att de lär sig övningar som faktiskt blir genomförda. Jämfört med till exempel meditation som ju bevisligen är väldigt bra för att motverka psykisk ohälsa, men som sällan genomförs – av varken ungdomar eller vuxna – för att tanken på att sitta tyst, still och försöka tänka på ingenting, helt enkelt känns för jobbig eller tråkig för de allra flesta.

Sömnprotokollet: 5 verktyg för att bli av med sömnproblem

Det som kort kan sägas om den här föreläsningen är att den, utöver grundläggande information om sömn och sömnhygien, till största del innehåller en helt unik kombination av övningar designade för att få människor att somna snabbt och sova bättre när de väl somnat. Eleverna får testa de fem verktygen och kommer direkt efter föreläsningen veta vilka av övningarna som passar dem bäst och hur de kan kombinera ihop dem för att somna lättare redan samma kväll.

Så här säger en kurator som tagit del av innehållet:
Jag har lidit av insomnia i nästan hela mitt liv och har varit på Akademiska sjukhuset på sömnutredning, gått i olika former av KBT-behandlingar m.m. Jag har levt med hopplösheten, maktlösheten och frustrationen över sömnlösheten i evigheter. Tack vare dig känner jag nu att jag kan ta hand om det där stressystemet som sätter igång i kroppen och göra något för att lugna mig själv. Genom andningen, genom att slappna av med tungan, genom att trycka på sömnknappen, göra den mentala tappingen och redan de här första två nätterna har jag sovit gott!!” – Linda


Förändring måste inte ta tid – det är vad den senaste forskningen faktiskt visar. Och min önskan är helt enkelt att få ge ungdomar moderna verktyg och kunskap som på bara några minuter kan skifta en persons mående eller stoppa en ångestspiral.

Upplägget är i båda fallen en digital förinspelad föreläsning, så att eleverna kan ta del av innehållet när det passar dem. Formatet gör även att de kan göra övningarna utan att behöva oroa sig för vad övriga klasskamrater ska tycka eller tänka, samt titta igen om de vill påminna sig om en specifik övning. Föreläsningarna brandas med er logga och ni får tillgång till materialet under en överenskommen tid, till exempel en termin. I detta ingår också att jag spelar in ett kortare presentationsmaterial som ni kan dela på skolans intranät eller liknande.

För mer information och bokning:

Mejla till hej@onespoonhappiness.se