fbpx
Våga satsa på din idé
Personlig utveckling

Våga satsa på din idé!

Jag tror det finns olika sätt att våga genomföra idéer på. Två av dem är: antingen vågar man först eller så vågar man sen. Med det menar jag att ibland är det inte så svårt att starta upp, men det läskiga är att hålla i. Och ibland behöver man samla massa mod i förväg och när man väl vågat ta första steget, så rullar saker på.

Vad är din stora dröm i livet?

Vad vill du bli? Hur vill du leva? Var vill du bo? Vad för företag drömmer du om att starta?

Men framförallt – vad är det som hindrar dig?

För om du inte redan nu har vågat satsa på din idé, så är det ju något som hindrar dig. Min fråga är vad? Är det föräldrar eller kompisar som inte tror på dig eller gillar din idé? Är det du som inte tror på dig själv? Saknar du kunskap? Pengar? Tid?

För mig är bilden ovan en bra symbol för att våga satsa. Det är i alla fall så jag brukar känna mig. Att det nästan alltid innebär att ge sig ut på djupt vatten att testa en idé. Att det till en början bara gäller att hålla sig flytande. Men jag tycker också bilden förmedlar enorm power. I att hålla fast vid sin dröm och hålla upp den, och att det är det som får den att gnistra!

Hur går man från dröm till verklighet?

  1. Man bara gör. Därefter kommer det hårda jobbet.
  2. Man förbereder sig under lång tid och kämpar för att skapa förutsättningar. Därefter rullar det på.

Rent hypotetiskt låter det andra alternativet bättre. Rent erfarenhetsmässigt skulle jag säga att du alltid bör satsa på alternativ nr 1. Och det säger jag trots att jag är en väldigt planerad och strukturerad person, som har svårt att vara spontan eller bryta regler.

Men ett är helt säkert. Det går inte tänka sig till framgång. Och att vara naiv och prova sig fram, det är ibland det absolut säkraste kortet för att lyckas.

Jag har drivit en content byrå i tre år. Ett företag som gick från första idé till genomförande på mindre än en vecka. Så här i efterhand känner jag att det är det sjukaste jag gjort. Hade jag gjort om det, hade jag aldrig vågat. För nu känner jag: jag kunde ju ingenting när jag började! Hur tänkte jag när jag skulle ta betal som konsult och hålla kurser, när jag var total nybörjare?!

Ja, det ess i rockärmen som jag hade, det var att jag var betydligt bättre än mina kunder. Och det räckte! Jag drog igång utan att veta nästan någonting om att driva företag eller hur man säljer. Sen gick jag fram och tillbaka till biblioteket och lånade allt jag kunde hitta. (Jag är som sagt en bok-person, för dig kanske youtube är mer tilltalande)

Vägen från idé till succé kommer bli enormt mycket kortare om du kastar dig ut och börjar. Det är lätt att tänka att man vill ha allt perfekt från början. Men det är för det första omöjligt. För det andra kommer det dyka upp tusen oväntade saker som du inte tänkt på ändå.

Och man lär sig fortare än man tror!

Min uppmaning är därför: Skapa en plan. Men tänk inte på den för länge, utan sätt den i rullning innan du har hunnit lösa alla problem. Man växer så otroligt mycket som människa av kicken att man klarade det! Att man lärde sig bygga en hemsida eller tjäna ihop de där pengarna som behövdes eller hur man ritar egna mönster. ALLT du någonsin kan komma att tänkas behöva lära dig finns på internet. Behöver du lite själsligt stöd, köp en bok av någon som gjort det innan dig. Det är skönt att veta att man inte är ensam!

If you can dream it – you can do it!

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *