fbpx
träffa likasinnade, känn dig som hemma
Drömliv

Träffa likasinnade – åk på workation

Jag ÄLSKAR att träffa likasinnade, därför älskar jag också workations. Att få spendera tid med andra kreativa människor, som vill åt samma håll i livet som jag, är lyx. Det får mig att känna mig normal. Och det får mig så hoppfull över att mina mål kommer uppnås.

Vad är en workation?

En workation är en blandning av work och vacation. Ett alldeles genialiskt koncept. Man åker helt enkelt bort med en grupp andra människor, blandar strukturerat jobb med roliga aktiviteter. Däremellan lär man känna en massa smarta människor som kan en massa viktiga grejer.

Jag har sammanlagt i mitt liv varit på tre workations. En styrdes upp av min fantastiska vän Maria, som fick feeling och bjöd ihop ett gäng människor som hon tyckte om och som hon visste kunde lära ut intressanta saker. I slutändan blev vi tre personer som åkte ut i två dygn till en sommarstuga och det blev ett av de mest magiska tillfällena i mitt liv.

Det enda vi visste var att vi alla tre skulle hålla en föreläsning på drygt en timma var för de andra två och göra några mindre övningar. Däremellan tänkte vi laga mat, promenera och snacka om livet. På de där två dagarna expanderade hjärnan på ett sätt jag knappt trodde var möjligt.

Att hela inramningen dessutom råkade bli att stugan låg precis vid en sjö. Och att vi kunde bada under en stjärnklar himmel i total tystnad. Det gör det till ett once-in-a-lifetime-moment.

Workation med InoS

De två andra tillfällena har skett i regi av InoS, intresseföreningen Influencers of Sweden. Den första var i slutet av sommaren, ute på Lindö, hos Nathalie som driver attlevasindröm.se. Den var faktiskt magisk på nästan samma sätt som min första. Vi träffades då drygt 10 personer i fyra hela dagar, levde frilufts- och djurliv och kom varandra väldigt nära. All pepp jag fick där, gjorde att den här bloggen tog sig från byrålådan till verkligheten till exempel.

För mig, som har en dröm om att kunna leva på att skriva, var det även helt fantastiskt att helt plötsligt befinna sig bland ett stort gäng andra människor som gjorde just det. Eller ja, många hade fotande i fokus. Men ändå, de hade skapat sitt liv från grunden och ägnade sig åt saker de var passionerade för.

Jag önskar att alla någon gång får befinna sig i ett sådant sammanhang för det får en att växa. Skapa större drömmar. Och det får en att känna sig mindre ensam i det man gör eller strävar mot.

Fall workation Örebro

Därför kändes det självklart att haka på även det event som jag nu varit på i helgen. En tvådagars eneregiboost i vacker miljö och med massa intressanta människor.

Jag roadtrippade dit med Jeanette Seflin (som jag lärde känna i somras) och hennes resebloggkollega Lena Löfblad, vilket bara det blev en rolig del av helgen. Jeanette äger en gammal rullstolsanpassad bil som hennes kille fraktar sina surfbrädor i, och den kan byggas om så att den går sova i (hur coolt?).

Att träffa likasinnade är roligt. Och det ger så mycket kunskap och inspiration, för alla är lika men ändå olika. Min hjärna är just nu fullproppad med nya spännande idéer. Jag har fått 20 nya bekantskaper och har fått lyxa med att sova på hotell och äta god mat en hel helg.

Vill alltså verkligen rekommendera att åka iväg på det här sättet. Oavsett vad just ditt gäng väljer för upplägg – gör det!

/Malin

Helgens fun fact: att umgås med livsstilsbloggare och fotografer innebär konstant stop överallt. Så fort något händer är minst tio systemkameror framme. Och det är helt självklart att man inte rör något (en uppläggning, ett glas bubbel, en kudde) innan det har hunnit fotas. Mycket fascinerande 🙂

 

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

13 kommentarer

 • Sandra Callermo

  Jag håller med, workation är fantastiskt! Inspirerande att läsa om din första att vara några få personer och bara unna sig den tiden är lyxigt. Man blir inspirerad och lycklig ända in i själen! Det ska jag nog dra ihop någon gång 🙂
  Det ska bli roligt att se vad det blir av bloggen. Den är fin och jättebra texter! Heja dig!

  • onespoonhappiness

   Ja, men visst är det! Ja, det kan jag verkligen rekommendera! Även en “mini variant” kan vara SÅ givande!
   Åh, tack snälla, va glad jag blir!

 • Jeanette

  Haha min bil låter ju så mycket häftigare i din text 🙂
  Att blogga kan vara en väldigt ensam grej att driva och mitt bloggande har verkligen utvecklats avsevärt av att gå med i olika nätverk. Bara att få lyssna och ta del av andras kunskap är så mycket guld värt!

  • onespoonhappiness

   Haha en bil man kan campa i och har en handspak man kan gasa med, är häftig! Kul att du också känner att du utvecklas av olika nätverk. Och man lär så mycket av varandra!

  • onespoonhappiness

   Eller hur! De är så bra. Haha ja, för mig är det bara mycket roligt och fascinerande att beskåda. Och det lilla jag fotar märks inte alls, vilket gör i vanliga fall. Så skönt! Kram!

 • clara

  Haha! Ja, det här med influencers och fotandet är ju helt magiskt. Tänk om ens vanliga vänner fick hänga med på såna där event någon gång. Vad de hade skrattat!

  • onespoonhappiness

   Haha ja jag fick en lite i chock ute på Lindö, när jag va med om det första gången 😂 Men man vänjer sig verkligen snabbt när alla gör det helt naturligt hela tiden! Så befriande! Känns allmänt som att de här eventen är himla befriande. För att alla liksom gör son grej. 😀

 • Ulrica

  Du beskriver verkligen dessa workations exakt som de är :). Och jag är så glad att få ha hängt med dig på de två senare eventen! Det är så kul när du beskriver vårt fotande av allt innan man får röra det. Jag skrattade gott då det för mig är så självklart men det är det förstås inte för andra runtomkring :-)).

  Kram på dig
  Ulrica

 • Madde, Life at core

  Jag blev så himla inspirerad i helgen! Dessutom var det fantastiskt att hitta dig via min gamla tagg, det gjorde ju allt ännu mer kul. Tack för din härliga energi som du spred omkring dig, hoppas vi ses framöver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *