fbpx
Drömliv,  Personlig utveckling

Ny utmaning på gång: #badstreak juni

Jag har så gott som bestämt mig att anta en ny utmaning och undrar om du vill vara med? Den här gången blir det mindre fokus på träning och mer fokus på själslig energi. Men grunden är väl egentligen den samma. Att få en boost i energi-systemet och förhoppningsvis få till en härlig rutin inför sommarens alla skrivpass.

För nu är det kanske, eventuellt, litegrann, bestämt när boken ska vara klar (!!!). Den jag håller på att skriva på alltså. Efter förra helgens mastermind bestämde jag mig för att anta en betydligt snävare deadline än jag hade tänkt från början. Vågar inte säga för mycket, men det kan vara så att jag ska försöka ha den klar redan i augusti…

Jag behöver därmed få igång livsenergin och kreativiteten till max och få saker får mig att känna mig så levande som att bada. Min plan är därför morgondopp och skrivpass lediga dagar och morgon- eller kvällsdopp kontorsdagar. Alldeles oavsett vad det är för väder.

Är det något jag kunnat konstatera det senaste året är det att jag haft en alldeles för snäv syn på när det är lämpligt badväder. Innan har varma sommardagar egentligen varit det enda alternativet, men hur lite badat blir det inte då?! (bortsett från förra sommaren) Men nu har jag insett att bad kan vara riktigt härligt oavsett om det sker på vintern eller en perfekt sommarnatt. Jag skulle faktiskt säga att förra årets två absolut mest magiska bad skedde under just de två förhållandena. Sommarnatten efter Malin & LarsPeters bröllop var vi ett gäng som gick och nattbadade i en spegelblank, badkarlsvarm sjö, där dimman låg över vattnet. Det kvalar till och med in som ett av mina livs bästa bad. Men tätt där efter kommer också minusgraderbaden förra vintern som gav en sådan swimmers-high att endorfinerna sprutade.

Vad är en badstreak och hur deltar man?

En #streak kan man ha inom vilka områden som helst, men är vanligt till exempel bland löpare, och handlar om att göra saker i en så lång följd som möjligt. En #badstreak handlar alltså om hur många dagar i rad man kan bada utan uppehåll. Har du till exempel badat tolv gånger och sedan hoppar över en dag bryts streaken och du börjar om från ett igen. Jag tänker att man absolut får vara med utan att tvunget bada varje dag, men jag ska verkligen göra mitt bästa för att själv uppnå en fulländad streak om 30 dagar.

På vilket sätt man vill delta tänker jag alltså att man väljer själv. Antingen kör man alla dagar, eller så är målet så många som möjligt. Planen är i alla fall att vi badar oss igenom juni oavsett väder, för att känna oss levande. Jag utgår från att jag kommer få bada i såväl regn som solsken, och tänker att det är del av tjusningen! Av erfarenhet vet jag att en utmaning blir både roligare och lättare att genomföra om fler är med, så jag hoppas att det är någon som vill haka på. Men jag kommer köra oavsett.

Vill du haka på får du gärna höra av dig så vi kan peppa ihop! Men det går också bra att bara tagga dina inlägg med #badstreak (Instagram) så hejar vi på varandra där. Vill man inte dela med sig av något men delta ändå, går det också såklart finfint. Och för den som inte vill vara med (din förlust) men beskåda spektaklet, kommer jag dela med mig kontinuerligt på Instagram, framförallt i stories vad vi som är med hittar på.

Så vad säger du, ska vi köra?

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *