fbpx
Lev kreativt och två anteckningsböcker
Drömliv,  Personlig utveckling

Lev kreativt, vecka 1

En hel vecka har nu gått både på mitt nya liv som entreprenör, och Julia Camerons program ”lev kreativt”. Att jag inte längre är anställd och har ett jobb att gå till känns fortfarande märkligt, men konstigt nog också himla hemmatamt.

Jag ska inte säga att jag vant mig helt vid tanken ännu, men gillar att definiera mig som företagare igen. Vet att det tog himla lång tid innan jag slutade säga att jag drev bolag, när jag blev anställd för tre år sedan och nu är situationen lite tvärt om.

Mycket har dock hänt i veckan, och inte minst i helgen. Har nämligen varit på utbildning åtta timmar om dagen både lördag och söndag… så är minst sagt lite mosig nu. Kommer därmed hålla mig kort och kan istället förhoppningsvis skriva lite mer här nästa vecka.

Jag är i alla fall igenom första veckan på programmet nu och tänkte kort summera detta. På grund av fullt ös under veckan har jag inte delat med mig av processen alls så mycket som jag tänkt, men vi är i alla fall mig veterligen minst tio personer som gör det här samtidigt. Om än var för sig, så ska bli så spännande att hinna prata med er andra som kör!

Morgonsidorna

En av de stora sakerna med Julia Camerons program är som jag tidigare nämnt, morgonsidorna. Vilka i stort sett handlar om att varje morgon skriva tre A4sidor med text. Flödesskriva som det också kan kallas. Detta var ett moment jag verkligen sett fram emot, men som jag faktiskt har ogillat ganska mycket! Det har gått trögt och känts motigt. Så ser med spänning fram emot när den känslan ska förändras. Stolt är jag i alla fall att jag genomfört dem varje dag, trots att det innebar uppstigning vid 06.00 både lördag och söndag, för att hinna.

Även konstnärsträffen, som jag sett fram emot, blev inte riktigt som jag tänkt. Valde att pärla, eftersom detta är något jag älskat att göra, men som aldrig blir av. Har köpt ett sånt där kitt för länge sen, där man kan pärla av motiv. Så skapade glad i hågen ett mönster och började. Typ femton minuter in i pärlandet insåg jag hur okreativt det var att pärla efter ett superstrikt mönster, men då var jag ju igång, så gjorde klart hela plattan, men hade i ärlighetens namn inte särskilt kul! Lite av en flopp alltså 😉

Brottas med demonerna

Däremot har jag haft stor behållning av de övriga uppgifterna. Har inte riktigt fått till alla till 100% (det var trots allt hela tio stycken) men har gjort något med alla och en del grundligt. Det har handlat om allt från att göra upp med gamla monster som gett ens kreativitet en riktig törn, till att skriva tackbrev till dem som uppmuntrat en. Hittade ett och annat gammalt skelett i garderoben och känner mig lättare till mods nu när de är ute.

På det stora hela har det alltså varit en intressant vecka och jag ser fram emot att fortsätta programmet, även om det som sagt stundtals känns lite motigt…!

Ni andra som kört, vore så roligt att höra vad ni tänkt om den här första veckan! Har det gett något? Vad har ni gillat eller ogillat? Kommentera gärna 🙂

Godkväll, från en urtrött Malin

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

2 kommentarer

 • Tina

  Hejsan, tack för tipset om boken!

  Ett litet tips när du pärlar, låt dig inte styras av mönster nästa gång utan låt din inre känsla få styra vilken pärla det skall vara och vart den skall sitta 😀
  Jag brukar hålla i Vedic Art kurser ibland, där styrs inget utom den inre känslan av vad en väljer. Ingen tror på detta, men alla går hem glada ihågen och ser hur fantastiskt det har skapat.

  Jag älskar att skriva samt att måla och teckna. Att få vara kreativ är något fantastiskt!’
  Jag lägger till din blogg på min länkade sida 🙂 Hoppas det är okej.

  //Tina

  • onespoonhappiness

   Så lite så! Och jag självklart får du lägga in en länk!

   Haha ja, alltså tror helt klart det är att föredra, nu var hela grejen den här gången att jag för ett par år sen köpte ett sånt där kitt med pärlor i olika färger där man ska omvandla ett foto till ett mönster. Och sedan bygga ihop 4-6 pärlplattor för att få fram hela bilden. Kul, men inte så kreativt frigörande kanske 😉 Ska prova att skapa mer fritt inom kort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *