fbpx
Drömliv

Hösten, det nya nyåret?

Höst och nystart, det kanske alltid varit synonymt, men min upplevelse är att de två blir mer och mer förknippade med varandra? Kanske inte så konstigt heller, med tanke på att de flesta får något slags extra utrymme på semestern att fundera över sitt liv. Betydligt mer än vad man hinner med över jul. Så måste nog säga att jag själv föredrar tanken på höst och nystart, snarare än årsskifte och nystart. Någon som håller med?

Kanske känns det också bara extra mycket så för att min egen höst just är det på många sätt, en nystart. För nu börjar tjänstledigheten och möjligheterna är oändliga. Jag har 20 timmar varje vecka som jag numera använder precis som jag vill, i stället för att sitta på kontor. Men jag har också 20 timmar som jag sitter på kontor, istället för att sitta hemma och känna mig fattig och stressad. För mig den bästa kombinationen. Något jag tänkt att jag ska skriva mer om under hösten, eftersom jag upplever intresset för att jobba mindre som ganska stort, men att många upplever sig ensamma i känslan eller inte vet vart man ska börja. Ett tips för den som vill göra en förändring är förresten att lyssna på den helt nya podden Nyfiken på mindre, som bland annat pratar om att göra sig platsoberoende.

För egen del håller jag på att sätta nya rutiner för min lediga tid. Har äntligen kommit igång med att gå upp 05.00 igen och äter numera alltid frukosten ute. Även Ingo (vår hund) har börjat få in den här morgonrutinen och går upp bara för att ligga bredvid och sova, vilket är obeskrivligt mysigt. Testar olika skrivrutiner och träning och återkommer när jag hittat ett bra recept som verkar fungera över tid.

 utomhusfrukost tillsammans med hund, en whippet

Själva anledningen till att jag ÄR tjänstledig är ju för att få ägna mig åt min dröm, nämligen att skriva, och att det förhoppningsvis ska kunna bli en del av mitt jobb med tiden. Ja, alltså inte vilket skrivande som helst (det gör jag redan idag, eftersom jag är kommunikatör) utan skriva böcker. Något jag har drömt om att göra sen jag var barn. Men det tog ungefär 25 år att ta den drömmen på allvar, så nu jobbar jag på att våga. För jag ångrar mig säkert tre gånger i veckan och tänker att livet vore ju ändå enklare om man lät bli att jaga drömmar.

Men samtidigt, var vore det för liv? Så nu är det all in som gäller. Inget plugg, inget att skylla på, utan bara satsningar. Och hur ser status ut då? Jo, del ett i min bokserie är klar och skickad till förlag. Jag har hela tiden tänkt på print on demand som det självklara alternativet, men bestämde mig för att ändå göra ett traditionellt försök först. Så nu är spänningen stor såklart!

Bok nummer två finns i tanken och ska i höst hamna på papper, liksom en föreläsning och annat smått och gott. Ser så mycket fram emot att skapa. I alla möjliga former och medier. Jag kommer under hösten också fylla 30 år, vilket väl är någon slags milstolpe bara det? Mycket är dock bara tankar än så länge, så ett och annan oväntat spår lär väl dyka upp!

Hur ser din höst ut? Vad har du för drömmar och mål?

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *