fbpx
Do what you can't. Gör det, även om de runtomkring säger att det är omöjligt
Personlig utveckling

Do what you can’t

Ni vet när man för första gången lyssnar på någon som har ett driv som går rakt in i hjärtat. Som att man blivit slagen med en slägga. En sådan person har jag haft chansen att lyssna på idag.

Tale Maria Krohn Engvik är en superstjärna. Jag kan inte beskriva henne på något annat sätt. Hon är en hjälte och hon är en sådan förebild gällande att våga gå all-in i det man tror på och brinner för! Vem hon är? Hon är hela Norges skolsyrra.

Jag har varit på konferens idag och fick lyssna på flera SÅ inspirerande människor. Däribland ovan nämnda superkvinna. Som alltså är utbildad skolsyster, och som startade ett Snapchat-konto för att nå ut till sina ungdomar. Att en vuxen pratar och finns där för ungdomar, på ungdomars vis, visade sig vara en succé och hon har nu 40 000 följare och hennes snaps har typ 20 000- 140 000 visningar.

Hon har PÅ RIKTIGT fått unga människor att våga berätta för vuxna i sin närhet, att de blir slagna hemma. Hon och hennes community har backat personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp att våga säga ifrån. De som inte har någon att umgås med på rasten, har plötsligt en vän, någon som lyssnar och förstås. Personer som skär sig, hör av sig och säger att de slutat, tack vare hennes konto.

Det är med ord svårt att beskriva vilken insats hon faktiskt gör. Bara idag när hon stod på scen hade hon 3000 meddelanden som hon inte hunnit öppna. Behovet är enormt.

Vad vill jag säga med detta?

Tror du på något, våga göra det! Tale brinner för att unga människor ska må bättre. Hon har tagit den elden och vågat kasta sig ut, mot något som är HELT utanför boxen. Hon började med detta när hon jobbade på tre kommunala skolor i Norge, idag är Snapchatkontot hennes huvudsyssla (du hittar henne på @helsesista, även på t.ex Instagram).

Våga brinn. Våga satsa. Världen behöver dig!

En av dagens andra talare visade en superbra youtubevideo som på ett väldigt bra sätt hänger samman med tanken om en skolsyrra på Snapchat. Do what you can’t – lyssna aldrig på dom som säger att det inte går. Nästan inget är omöjligt bara man vågar prova.

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

6 kommentarer

 • Johanna

  Wow, exakt så känner jag. Och vill jag. Fast inspirera lågavlönade tandsköterskor att våga visa och stå för vad de kan och vilken lön de borde ha. Trodde aldrig jag skulle våga stå på scen, men nu älskar jag att stå på barrikaderna och skrika ut det jag känner är rätt!

  Har en önskan om fler boktips! Även skönlitteratur som ligger i paritet med din blogg. Kom att tänka på en som jag läste för länge sedan; Munken som sålde sin ferrari av Robin Sharma. En skönlitterär bok som gav mig en hel del! (När jag läste den hade jag dock fått för mig att det var en biografi och blev sjukt besviken när jag upptäckte sanningen, haha. Men besvikelsen har lagt sig och jag erkänner det vara en bra bok idag!)
  😀

  • onespoonhappiness

   Va häftigt att höra! Tycker det låter som att du också verkligen har hittat en viktig fråga att driva! Så roligt att höra att det fått dig att våga mer! Heja dig!

   Va kul! Har tänkt göra det, men extra roligt om det är efterfrågat såklart! Läste den för första gången för fem år sedan tror jag, och förstår precis din känsla av förvirring. Jag blev dock positivt överraskad, för jag hade förväntat mig att den skulle vara skittråkig (jag går lite för mycket på omslag när jag bestämmer om en bok kommer vara bra, haha!) Men tyckte den kändes superspännande och har efter det läst massor i liknande stil, men med andra go-bitar. Så ska dela med mig av det 🙂 Har du läst någon annan av honom? Tycker att flera av hans andra också är bra 🙂

   • Johanna

    Nej, jag har tyvärr inte läst något mer av honom, blev lite bränd där när jag insåg att det inte var en biografi trots allt haha! Men det kanske är dags att ge honom en till chans. 😀

    • onespoonhappiness

     Fattar! Tycker han är värd en cyans till ändå. Men hade lite samma när jag såg honom i en video för först gången. Gillade honom inte alls! Så märkligt, när jag verkligen uppskattar honom som författar.

  • onespoonhappiness

   Eller hur! Det var verkligen häftigt att man fick gåshud över hela kroppen av att höra henne berätta om sitt jobb! Helt fantastisk person och inspiration!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *