fbpx
Drömma stort
Personlig utveckling

Det är svårt att drömma stort

Livsstilsbibeln med Josefin och Vanja

Jag fick Josefin Dalberg och Vanja Wikströms bok Livstilsbibeln: så skapar du din drömvardag, i födelsedagspresent av syrran. Jag har inte hunnit läsa hela ännu (då kommer en fullständig recension) men fastnade för en viktig sak som de skriver om i kapitel tre, nämligen att:

Det är svårt att drömma stort

Fånigt tycker kanske du. Drömma är väl inte så svårt. Det är ju att genomföra som är det svåra. 

Men allvarligt talat. Hur ofta drömmer du, på riktigt, om stora saker? Kanske drömmer du om hus. Men drömmer du verkligen om precis det huset du skulle vilja ha? Eller blir det i stället ett hus du anser dig ha råd med?

När du tänker på hur mycket pengar du vill ha på banken. Tänker du då på precis den summan du skulle vilja tjäna/spara ihop eller en som är realistisk?

När du drömmer om en partner. Drömmer du om att få vara riktigt kär, hitta någon som kommer göra dig lycklig nästan alla dagar och som kommer uppskatta dig precis som du är. Eller tänker du att allt kan man inte få?

Stora drömmar skrämmer omgivningen

Eller är det kanske så att du verkligen är en av dem som drömt stort och berättat om det för din omgivning, som slutit upp med ett: men det förstår du väl att det inte går?

Om man för många gånger hör att något är omöjligt eller att man är naiv, är det inte alltid lätt att hålla fast vid sin dröm. Det är lätt hänt att man tappar fart och själv börjar tvivla på om det går. 

Men allt börjar med en tanke

Allt som någonsin skapats, har börjat med att en tanke tänks. Utan tanke – ingen verklighet. Därför är det livsfarligt att begränsa sina tankar! Och att faktiskt våga gå alla in, kan ge SÅ stor utdelning. Jag har skrivit om kantarell-principen tidigare, kort förklarat: det du söker hittar du. Har du inte ställt in hjärnan på att leta kommer du blåsa förbi VÄRLDENS möjligheter i full fart och säga: det finns inga möjligheter för mig. 

Att drömma stort handlar om samma sak, fast beskrivet på ett annat sätt. 

Det viktiga är ATT drömma och göra det STORT. För då kommer du få mycket större resultat och möjligheter!

Avslutande övning:

Avslutande övning i kapitel tre. Hela boken är väldigt fin med mycket bilder och grafik.

Josefin och Vanja avslutar kapitlet med följande övning: Om du inte behövde tänka på pengar eller på geografisk plats, vad skulle du då vilja göra, hur skulle du vilja bo och hur skulle du vilja leva? Glöm nu inte att drömma stort!

Och kom ihåg: Ödsla inte tid på andras eventuella åsikter – livet är för kort!

Köp och läs hela boken vettja! Du hittar Livsstilsbibeln här.

Puss & Kram
Malin

Dela med dig av inlägget
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *